Met de hond op vakantie

Het is ontzettend gezellig als u uw hond mee kunt meenemen op vakantie. Samen genieten van het lekkere weer, mooie wandelingen, misschien samen zwemmen en genieten van een nieuwe omgeving. Hiervoor is wel een goede voorbereiding nodig!

Om te beginnen moet u kijken of uw hond wel welkom is op het uitgekozen vakantieadres, vraag of kijk ook meteen naar de regels omtrent huisdieren.
In sommige landen is bijvoorbeeld het dragen van een muilkorf in openbare gelegenheden verplicht, en zijn bepaalde rassen niet toegestaan.

Bij een reis naar het buitenland moet u rekening houden met de reisduur, het klimaat en de conditie van uw hond.
Niet alle honden kunnen goed tegen autoreizen of te hoge temperaturen.
Wilt u uw hond graag meenemen op vakantie, dan zult u de bestemming van uw reis hieraan moeten aanpassen.
Denk vooraf ook na wat u tijdens u vakantie wilt gaan doen, honden zijn niet overal toegestaan en u kunt uw hond geen uren in een tent of caravan achter laten.

Voordat u uw hond over de grens mag meenemen, moet de hond aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Deze eisen kunnen per land verschillen. Uw huisdier heeft in ieder geval een Europees paspoort met de jaarlijkse entingen nodig en een rabiësenting, die minimaal drie weken voor de reis gegeven moet zijn.
Op de website van het licg.nl vindt u een overzicht van eisen die voor reizen naar landen binnen de EU gelden, maar ook voor reizen naar landen die niet tot de EU behoren.

Verder moet uw hond goed beschermd worden tegen parasieten, denk hierbij aan de zandvlieg die de parasiet Leishmania over kan brengen op uw hond. Hier kan uw hond ernstig ziek van worden. Ook een goede tekenbehandeling is erg belangrijk.

Vraag de assistentes van Dierenartsenpraktijk Flevoland om onze vakantieadviesbrief, waarin de juiste adviezen en middelen worden genoemd.

Ook als uw hond niet meegaat op vakantie zult u tijdig voorzorgsmaatregelen moeten nemen.
Zoek ruim van te voren een goed pension, deze zijn vaak al maanden van te voren volgeboekt. En denk eraan dat voor een verblijf in een pension uw hond naast zijn jaarlijkse enting ook een enting tegen kennelhoest nodig heeft.

Een goede voorbereiding, is het halve werk!

Het team van Dierenartsenpraktijk Flevoland wenst u alvast een fijne vakantie!

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *