Puppy Cursus


Puppy Cursus

Tijdens de 10 lessen werken we aan het aanleren van de basiscommando’s, het krijgen van een sociale hond en bovenal aan de band die je met uw hond hebt. We maken daarbij gebruik van positieve trainingsmethodes volgens de laatste inzichten in hondentraining. Dit betekent onder andere dat wij absoluut geen gebruik maken van fysieke correcties, dwang of schrik. Dit betekent overigens niet dat we alles wat de pup doet maar goed vinden. Het begrenzen van de pup is enorm belangrijk. Hoe je dat op een hondvriendelijke manier doet, leer je in de cursus.

Voor wie

Je hebt een pup en wilt leren hoe je hem het beste kunt trainen en opvoeden, zodat angst en agressie voorkomen worden en de hond naar jou luistert. Voor puppyeigenaren die al trainingservaring hebben, is de cursus ook zeer geschikt. Zo kom je up-to-date met de modernste inzichten in hondentrainen. Er is in de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar effectievere methodes om honden te trainen. Verouderde methodes blijken niet altijd even effectief. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de “eigenwijze” honden of rassen niet bestaan. Elke hond is te trainen en op te voeden, mits de juiste methode gebruikt wordt.

Pups zijn vanaf 8 weken welkom op de cursus en hun eerste vaccinatie op tijd hebben gekregen of getiterd zijn.

Inhoud cursus

Je leert in de cursus hoe je jouw hond het snelste, op een prettige manier dat allemaal kan leren. Je krijgt geen trucjes, maar krijgt inzicht in hoe honden leren. Het aanleren van basiscommando’s zoals zitten en bij de baas komen komt aan bod. We gaan in op vragen die bij jou spelen zoals ‘hoe maak ik hem zindelijk’, ‘hoe leer ik hem alleen thuis zijn’, hoe zorg ik dat hij niet in mijn handen bijt en van het meubilair af blijft’ enz. En, heel belangrijk, gaan we aan de slag met de socialisatie van de pup; je pup leert omgaan met mensen, kinderen en andere honden. Zo wordt angst en angst-gerelateerde agressie voorkomen.

Als u een puppy krijgt kunt u bij ons snel instromen waardoor u en uw pup niks missen.


 


↓