Februari: maand van de mondverzorging


Van onze sponsor Dierenartsenpraktijk Flevoland

Gebitsproblemen bij honden komen vaker voor dan u denkt, maar liefst 80% van de honden van drie jaar en ouder heeft er last van. Echter geeft slechts 23% van de hondeneigenaren aan dat ze denken dat hun hond er last van heeft. Dit betekent dat de meeste mensen niet door hebben dat hun hond gebitsproblemen heeft.

Verwaarloosde gebitsproblemen geven pijnklachten en kunnen uiteindelijk ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Het dier krijgt klachten zoals slechte adem en gele of bruine tanden, maar ook ontstoken tandvlees, blootliggende kieswortels of zelfs loszittende tanden en verlies van tanden. Nog ernstiger is dat de algehele gezondheid van uw dier door gebitsproblemen in gevaar kan worden gebracht: sterk verwaarloosde gebitsproblemen kunnen leiden tot ontstekingen in vitale organen – met alle gevolgen van dien.

Hond_vrijstaand_RGB2

Het is dus belangrijk om het gebit van uw hond goed te verzorgen. Tandenpoetsen de beste manier om het gebit te reinigen.
Tandenpoetsen is meestal vrij gemakkelijk aan te leren bij pups en jonge honden. Bij oudere honden kan dit al wat moeizamer gaan, soms lukt het gewoonweg niet. Er zijn speciaal voor honden ontwikkelde tandenborstels beschikbaar. Voor kleinere honden kunnen deze vrij groot zijn, dan is een vingertandenborstel of een gaasje een goed alternatief. Het is belangrijk uitsluitend tandpasta voor honden te gebruiken. Tandpasta voor mensen is vanwege de samenstelling niet geschikt. Daarnaast heeft hondentandpasta een vleessmaak, wat het aanleren en poetsen vergemakkelijkt. Voor het poetsen hoeft de bek van de hond niet helemaal open. Het is in de meeste gevallen voldoende om de lippen op te tillen en vervolgens alle zichtbare delen aan de buitenkant van de tanden en kiezen te reinigen. Vergeet aansluitend ook de binnenkant, kauwoppervlakken en achterste kiezen niet. Aanbevolen wordt het gebit minimaal twee keer per week te poetsen.

Een gezond gebit is heel belangrijk, vandaar dat februari is uitgeroepen tot maand van de mondverzorging.

Herkent u bij uw hond de volgende symptomen:

  • Slechte adem
  • Geel-bruine aanslag op de tanden
  • Niet goed willen kauwen/eten

Neem dan contact op om een afspraak in te plannen om het gebit van uw hond te controleren.

De hele maand februari ontvangt u 10% korting op gebitsproducten, Dental voeding en een gebitsbehandeling bij Dierenartsenpraktijk Flevoland.

Kijk ook dit filmpje met handige poetsinstructies.

Dierenartsenpraktijk Flevoland:
Bel: 036-5221521
Mail: info@dierenartsenpraktijkflevoland.nl
Of bezoek de website op www.dierenartsenpraktijkflevoland.nl

↓