Even voorstellen: Trainer Iris

Elke maand stellen we een medewerker van de Hondenvereniging voor. Deze maand: trainer Iris van Loo

Ik ben Iris van Loo en ik woon samen met mijn vriend en twee konijnen in Zeewolde.

Ik ben in 2018 gestart bij de hondenvereniging als assistent trainer. Inmiddels geef ik op de vereniging gehoorzaamheidstrainingen voor de puppen, jonge honden en pubers. Tijdens het lesgeven kwam ik er achter dat ik mij er niet comfortabel bij voel om les te geven aan grote groepen. Daarom geef ik nu alleen nog 1-op-1 lessen voor bijvoorbeeld instromers. Daarnaast ben ik onderdeel van het bestuur van de vereniging als trainerscoördinator.

Ik werk bijna fulltime als dierverzorger in het Dolfinarium te Harderwijk, waar ik voor het eerst in aanraking ben gekomen met het trainen van dieren. Daar is mijn liefde voor het trainen begonnen.

Het trainen zie ik als een klein (of soms groot) avontuur dat je aangaat met je hond. Voor mij begint het altijd eerst met het opbouwen van een goede band zodat er een wederzijds vertrouwen ontstaat. Daarna kan je beginnen met kleine trainingen om dit vervolgens steeds verder uit te bouwen. Tijdens het trainen tasten jij en je hond elkaar af en leer je van elkaar, zodat je ook tijdens het trainen nog verder gaat met het opbouwen van een band.

Voor mij is het trainen dan ook veel meer dan je hond een gedraging aanleren. Het is een prachtige spel tussen mens en dier waar ik nooit genoeg van kan krijgen!

Door mijn werk in het Dolfinairum ben ik weinig thuis en daarom hebben wij op het moment geen hond. Wel zouden wij in de toekomst graag weer een hond willen, en dan het liefste een Suomenlapinkoira (ook wel finse lappenhond genoemd). Deze honden vind ik prachtig om te zien en het zijn heerlijk actieve honden, die het ook fijn vinden om lekker bij je te knuffelen.
Gelukkig kan ik nu al wel lekker knuffelen met Yip, het Kooiker hondje van mijn ouders.

thumbnail_IMG_20201124_150302

Nieuwsgierig geworden naar wat ik kan doen voor jou en je hond? Kom dan eens gezellig langs of neem vrijblijvend contact op.